GO Blog | EF Slovensko
Najnovšie správy o cestovaní, jazykovom vzdelávaní a kultúre od EF Education First.
MenuBrožúrka zdarma

5 tipov čo robiť v New Yorku s nízkym rozpočtom

5 tipov čo robiť v New Yorku s nízkym rozpočtom

Nie je žiadnym tajomstvom, že bývanie alebo cestovanie do New Yorku patrí medzi tie drahšie, čo nepoteší žiadneho študenta.

Dobrou správou však je, že niektoré z tých najlepších vecí, ktoré sa dajú v New Yorku robiť sú veľmi lacné alebo zadarmo. Pozorovanie ľudí v Central Parku, prechádzanie po Brooklynskom moste či potulovanie po High Line sú typické „must-do“ New Yorku. A navyše večer môžete nájsť veľa podujatí, ktoré sú zdarma, koncerty, stand-up šou či prednášky po celom meste.

My by sme sa však s vami chceli podeliť o nápady, ktoré nie sú až také známe, no ktoré vás zabavia a neublížia ani vašej peňaženke.

1. Zviesť sa trajektom na Staten Island

Trajekt, ktorý spája Staten Island a Manhattan, ponúka nádherné výhľady na Sochu slobody počas 25-minútovej cesty. Nasadnite krátko pred západom slnka a sadnite si úplne dopredu alebo dozadu pre najlepšie výhľady na Lady Liberty a očarujúcu panorámu mesta. Dokonca si zo sebou môžete zobrať vlastné jedlo a nápoje a spraviť si piknik po ceste.

Staten Islandský trajekt sa kotví na 4 Whitehall Street New York a premáva 24/7.

2. Zúčastnite sa televízneho natáčania naživo

Nemusíte ísť do Hollywoodu aby ste nakukli do amerického šoubiznisu. Populárne TV šou ako napríklad Saturday Night Live, The View alebo the Late Show sa všetky točia v New Yorku a ponúkajú lístky zadarmo pre divákov.

Môžete sa registrovať online a zistiť, ktoré šou sú k dispozícii každý týždeň a prihlásiť sa na tú, ktorá vás najviac zaujíma. Na niektoré sa dostanete jednoduchšie, na iné, ako napr. SNL je dokonca na vstup pre ľudí lotéria.

3. Filmy pod hviezdami

Zabaľte si občerstvenie, piknikovú deku a niečo na seba a choďte do Bryant parku v srdci Midtownu aby ste stihli film pod hviezdami. Každé leto sa park zaplní lokálnymi a turistami aby si pozreli klasiky, novinky ale aj kultové hity. Brány sa otvárajú o piatej poobede a film začína o ôsmej, takže odporúčame prísť skôr aby ste si chytili dobré miesto na tráve.

Niektoré parky v New Yorku organizujú kino večery vonku vo všetkých častiach mesta počas leta. Väčšina predstavení je zadarmo, na niektoré sú potrebné vstupenky.

4. Umelecké galérie v Chelsea

Zamierte do Chelsea a ponorte sa do sveta umenia. Viac ako 200 galérií sa nachádza v rozsahu niekoľkých blokov na západnej strane Manhattanu. Bez akéhokoľvek vstupného si môžete popozerať diela nových a sľubných výtvarníkov, možno zazriete ďalšieho Andyho Warhola. Mnoho galérií vo štvrtky hosťuje špeciálne udalosti, na ktorých sa predstavujú nové diela a sa návštevníkom ponúka pohár vína a syr – najlepšie strávený večer za málo peňazí

5. Geocaching

Ak radi hľadáte indície a riešite záhady, určite vyskúšajte geocaching. Táto hra je vlastne globálne hľadanie pokladov, v ktorej ľudia hľadajú skryté objekty ako napríklad rôzne nádoby či krabice (nazývané aj ´´caches´´) pomocou GPS navigácie. Milióny objektov sú skryté po celom svete, takže túto zábavnú hru viete hrať, keď cestujete. New York má takýchto objektov viac ako 2000.
Ďalšia výzva spočívajúca v pokuse byť nenápadný v meste s 8 miliónmi obyvateľov túto hru robí ešte zábavnejšou. Aplikácia pomocou ktorej môžete hľadať objekty sa dá stiahnuť zadarmo a môžete si v nej kúpiť aj rôzne upgrady. Nikdy neviete čo môžete počas svojej cesty objaviť.

Zlepši si svoju angličtinu v New YorkuZisti viac
Získajte najnovšie informácie o cestovaní, jazykovom vzdelávaní a kultúre v GO newslettriZaregistrujte sa

Naučte sa jeden z 10 jazykov vo viac ako 50 destináciách

Zistite viac