GO Blog | EF Slovensko
Najnovšie správy o cestovaní, jazykovom vzdelávaní a kultúre od EF Education First.
MenuBrožúrka zdarma

Zaujímavosti o EF, ktoré ste určite doteraz nevedeli

Zaujímavosti o EF, ktoré ste určite doteraz nevedeli

Ak aspoň trochu spoločnosť EF Education First poznáte, možno už zopár základných faktov o EFku viete. Boli sme založení vo Švédsku a teraz pôsobíme po celom svete. Veríme v silu učenia sa cez zážitky a spoznávanie a otvárame svet prostredníctvom vzdelávania. A okrem iného milujeme ružovú farbu. :)

V tomto článku sa dozviete niekoľko zaujímavostí, ktoré ste pravdepodobne nevedeli. Všetky veci spolu tvoria jedinečný obraz našej histórie, kultúry a vplyvu.

Názov EF pôvodne neoznačoval EF Education first

Názov EF bol pôvodne odvodený od ´Europeiska Ferieskolan´, po švédsky európska prázdninová škola. Z tohto mena sme napokon vyrástli, keď sa naše programy a školy rozširovali po svete a nakoniec sme sa premenovali na EF Education First.

Muž, ktorý nevedel poriadne čítať začal tvoriť budúceho giganta vo vzdelávaní

Náš zakladateľ, Bertil Hult pracoval na prekonaní svojej dyslexie celý život. Čítanie bolo pre neho vždy výzvou a vedel, že ´´normálny spôsob´´ akým sa vyučovalo na školách v tom čase nebol postačujúci. V roku 1965 založil EF, vzdelávaciu inštitúciu, v ktorej sa študenti doslova ´´ponorili´´ do kultúry danej krajiny.

Komunita viacerých multilingvinistov

Je tu veľká šanca, že ak človek pracuje pre EF, rozpráva viac ako len jedným jazykom. V skutočnosti zamestnanci hovoria v priemere tromi jazykmi.

Časť Berlína v Bostone

Kus Berlínskeho múru sa hrdo týči v areáli nášho severoamerického ústredia v Bostone. Múr bol darček od EF zamestnancov pre nášho zakladateľa a pripomína to, za čím si EF stojí a tým je búranie jazykových, kultúrnych a geografických bariér, ktoré nás odlišujú.

Svetový rekord za najdlhšiu vyučovaciu hodinu

V roku 2005 sme prekonali Guinessov svetový rekord pre najdlhšiu lekciu, ktorú usporiadal učiteľ EF a 20 odhodlaných študentov, ktorý sa učili angličtinu v našej škole v Šanghaji po dobu 72 hodín.

Využitie starej budovy švajčiarskej burzy

Naša EF centrála v Zurichu sa v roki 2019 presťahovala do bývalej budovy švajčiarskej burzy (miestne známej ako Neue Börse)

Ísť do nekonečna a ešte ďalej

Vlajka EF vzdorovala gravitácii, keď viala na Medzinárodnej vesmírnej stanici a vyšplhala sa až na vrchol Mount Everestu.

Naučte sa nový jazykZistite viac
Získajte najnovšie informácie o cestovaní, jazykovom vzdelávaní a kultúre v GO newslettriZaregistrujte sa