GO Blog | EF Slovensko
Najnovšie správy o cestovaní, jazykovom vzdelávaní a kultúre od EF Education First.
MenuBrožúrka zdarma

Úspešná influencerka na jazykovom pobyte v Londýne

Úspešná influencerka na jazykovom pobyte v Londýne

Mirka absolvovala vzdelávací pobyt pred Vianocami v obľúbenej anglickej destinácii. Na intenzívnom kurze anglického jazyka sa zdokonalila nielen v gramatike a  konverzácii, ale v komunikácii s native spíkrami si vylepšila aj svoj britský prízvuk. Po jazykovom pobyte už pokukávala dlhšie, ale skombinovať pracovné povinnosti a starostlivosť o dvoch malých synov si vyžaduje predsa len náročnejšie plánovanie.

Naspäť do školských lavíc

Mirka nebola na študijnom pobyte v Londýne prvýkrát. Navštívila ho už pred 20 rokmi ako študentka vysokej školy. Zobrala si vtedy študentskú pôžičku, aby mohla absolvovať semester výučby, venovať sa štúdiu angličtiny a zažiť, aké to je byť sama v cudzine, kde sa vieš spoľahnúť len sám na seba. Tentokrát vycestovala na pobyt už ako mama dvoch malých synov. „Na učenie sa jazyka nikdy nie je neskoro. Vek je v tomto prípade naozaj iba číslo“, konštatuje Mirka. A potvrdzuje tak len fakt, že jazykové pobyty nie sú len pre deti a tínedžerov, ako sa často na Slovensku predpokladá.

Cestovanie počas pandémie si vyžaduje určitú flexibilitu a otvorenú myseľ, keďže podmienky sa menia zo dňa na deň. To bol aj Mirkin prípad, ktorej destinácia sa tiež zmenila na poslednú chvíľu – z pôvodného New Yorku zostala radšej v Európe. Aj to je výhoda toho, ak cestujete s inštitúciou, ktorá má dlhoročnú tradíciu, silné globálne know-how, vie flexibilne zareagovať na pandemickú situáciu a študentovi ponúknuť bezpečnejšiu destináciu.

Navyše vyberať si je naozaj z čoho. EF má svoje školy v 20 krajinách sveta, dokopy až 50 destinácií, v ktorých sa učí osem svetových jazykov. Mirkin posledný výber padol na Londýn, a to najmä preto, že hlavné mesto Anglicka je jej srdcovka. Londýn spája všetko, čo má rada: energiu veľkomesta, výborné reštaurácie a samozrejme prestížne módne domy. Módnu inšpiráciu mala na dosah, keďže EF škola sa nachádza v úplnom centre – len 10 minút chôdze od legendárneho London Eye.

Jazykový pobyt ako investícia

Ako sama Mirka tvrdí: „Investícia do vzdelávania je dôležitá pre môj osobný rozvoj.“ Čakajú ju totiž v blízkej budúcnosti školenia pre globálne spoločnosti na témy korporátneho imidžu a ako inak – v angličtine. A keďže Mika je perfekcionistka, nechce nechať nič len tak na náhodu. Druhým dôvodom je to, že uvažuje o rozšírení svojich aktivít aj za našimi hranicami. Predsa len, bola by škoda, keby jej úspešné projekty zostali iba v slovenčine.

V budúcnosti plánuje na pobyt poslať aj svoje deti. Ten starší už síce teraz hovorí plynulo po anglicky, ale znalosť druhého svetového jazyka už bude v budúcnosti nevyhnutnosť. Tento trend otvára dvere a možnosti pre naše deti, o ktorých sa našim generáciám ani nesnívalo.

Ak sa chcete dozvedieť viac a vypočuť si Mirkine zážitky z Londýna, pripojte sa na jej prednášku už túto sobotu 22. januára o 15 h. Ako špeciálny hosť vystúpi na najväčšom online veľtrhu vzdelávania EF EduX 2022.

Prihláste sa na online veľtrh cez link https://www.ef-slovakia.sk/hub/20/edux/

Získajte najnovšie informácie o cestovaní, jazykovom vzdelávaní a kultúre v GO newslettriZaregistrujte sa

Objavujte svet a študujte jazyk v zahraničí

Zistite viac