GO Blog | EF Slovensko
Najnovšie správy o cestovaní, jazykovom vzdelávaní a kultúre od EF Education First.
MenuBrožúrka zdarma

5 najlepších trhov v Londýne ktoré určite nesmieš zmeškať

5 najlepších trhov v Londýne ktoré určite nesmieš zmeškať

V Londýne sa nebudeš nikdy nudiť so širokou paletou trhov – predstavujú jedno z najlepších zákutí tohto hlavného mesta. Vyberte si zo širokej škály trhov, kde si môžete kúpiť zvláštne ale očarujúce produkty či ochutnať úžasné jedlo z ulice. Od východného Brick Lane Market až po západné Londýna Portobello Road stánky, môžete ochutnať pokrmy zo všetkých kútov sveta, objavovať oblečenie či si kúpiť jedinečné suveníry. Žiadny výlet do Londýna nie je kompletný bez návštevy týchto trhov – je to perfektná víkendová činnosť.

1. BOROUGH MARKET

V tieni Londýnskeho najvyššieho mrakodrapu( the Shard) leží mestský najstarší trh, Borough Market. Prechádzka cez rustikálny trh nebude klasickou návštevou stánkov s občerstvením. Vyberte si zo stánkov, ktoré sa klenuli generáciami až k novým, inovatívnym čo znovuobjavili klasické jedlá. Vzduch Borough Market je presýtený príjemnou vôňou, ktorá podporí vaše rozhodovanie o tom, čo kúpiť. Jedným z najťažších rozhodnutí, ktorému budete čeliť v Londýne – jeden výlet na trh nie je nikdy dosť! Trh je otvorený vždy od stredy do soboty, v ranných hodinách až do neskorého popoludnia.

2. PORTOBELLO ROAD MARKET

Nikdy neviete čo objavíte na trhu Portobello Road Market – dvojmíľová cesta je pokladnicou vzácnych predmetov so sobotnou účasťou na hlavnom predaji starožitností. Módny trh pretína srdce Notting Hill v západnom Londýne – jedenej z najmódnejšej oblasti Londýna. Trh je otvorený približne od roku 1800 a okrem pokladov minulej éry si zákazníci môžu tiež vybrať z najčerstvejšieho ovocia a zeleniny ktoré hlavné mesto môže ponúknuť.

3. COLUMBIA ROAD FLOWER MARKET

Pridajte pár farieb do svojho času stroveného v Londýne s výletom na kvetinový trh, na Columbia Road Flower Market vo východnom Londýne. V nedeľu si môžete vybrať kyticu, ktorá vám zaručene rozvonia izbu. A nie sú to len kvety, ktoré priťahujú miestnych i turistov: trh je tiež domov pre niekoľko nezávislých obchodníkov s ručne vyrábanými šperkami, umením a mnoho ďalších vecí.

4. BRICK LANE MARKET

Je výstredný, príjemný a úplne unikátny – všetci odídu z Brick Lane Market s inou skúsenosťou. Každú nedeľu, je trh domovom mnohých stánkov a obchodov, ktoré predávajú bizarnú kombináciu produktov. Výlet do Brick Lane Market je vždy predvídateľne nepredvídateľný – chyťte niečo pod zub u niektorej z ázijských reštaurácií tejto oblasti a ponorte sa do retro stánkov a podivne špecializovaných obchodov.

5. MARKETS OF CAMDEN

Stánky a obchody Camden Market, Camden Lock Market a Stables Market zachytávajú nezávislý a tvorivý duch najmódnejšej londýnskej štvrti. Camden’s markets sú plné butikov ktoré predávajú celý rad záhadných predmetov. Ak chcete vyčnievať z davu, výlet do Camden Market a Stables určite vdýchne nový život do vášho šatníka. Keď potrebujete pauzu od preplnených uličiek, zamierte do Camden Lock Market a doprajte si niektoré z rozprávkových pouličných jedál.

Zažite s nami LondýnZistite viac
Získajte najnovšie informácie o cestovaní, jazykovom vzdelávaní a kultúre v GO newslettriZaregistrujte sa