GO Blog | EF Slovensko
Najnovšie správy o cestovaní, jazykovom vzdelávaní a kultúre od EF Education First.
MenuBrožúrka zdarma

6 Spôsobov ako si užiť Londýn bez minutia jedinej penny

6 Spôsobov ako si užiť Londýn bez minutia jedinej penny

Chcete zažiť Londýn nepresahujúci rozpočet ale neviete kde začať? Nebojte sa! Hoci je mesto zvyčajne považované za trochu drahé, je tam vlastne mnoho bezplatných vecí ktoré môžete podniknúť. My sme pre Vás dali dokopy zoznam tých najlepších aktivít v Londýne pri ktorých neutratíte aby penny.

1. OBDIVUJ KLASIKU

Londýn je plný architektonickými skvostami- modernými ako aj historickými. Nestojí to ani penny zízať na Katedrálu sv. Pavla, the Royal Albert Hall alebo sochu admirála Nelsona na Trafalgar Square. Londýnska panoráma sa neustále vyvíja s modernými majstrovskými dielami prepletenými s ikonickými pamiatkami.London Eye zíza ponad Big Ben a Houses of Parliament zatiaľ čo Tower of London a London Bridge sú v tieni majestátneho mrakodrapu Shard. Spôsob ako ich vidieť? Dlhá ale príjemná prechádzka pozdĺž rieky Temža.

2. STRAŤ SA

Londýn je skvelé mesto ktoré môžete objaviť pešo a kde každé susedstvo vyzerá ako vystrihnuté z katalógu. Mestské uličky sú spojením architektonických skvostov, ktoré sa skrývajú v štýlových butikoch, svojráznych kaviarňach a lahodných reštauráciách. Každá oblasť má svoje vlastné kúzlo.Východný koniec Londýna praská s módnymi barmi a chutným pouličným jedlom, kdežto zámožný západ sa pýší veľkolepou architektúrou a skvelým miestom pre nákupy. Zatiaľ čo štvrť Camden je rajom pre milovníkov umenia či fanúšikov koncertov.

3. PRESKÚMAJ TRHY

Londýn je zaplavený pestrou škálou trhov. Cez trhy plné preslávených jedál, kvetín a starožitností zažijete medzinárodný impulz mesta. Môžete blúdiť medzi intenzívnymi vôňami a farbami Borough trhu, Londýnskym Premier trhom s chutným jedlom, vidieť unikátne produkty v Portobello Road antických stánkoch či sa túlať pozdĺž Brick Lane rušnými a remeselnými nedeľnými trhmi.

4. NAVŠTÍV MÚZEÁ

Hlavné mesto Spojeného kráľovstva je domovom celého radu svetových múzeí a galérií. A to najlepšie? Sú úplne zadarmo. Prechádzka medzi kostrami dinosaurov v National History Museum vás nebude stáť ani penny, taktiež ako zblízka obdivovanie prác da Vinci a Moneta v Tate Modern či klasické diela v Tate Britain.

5. NAVŠTÍV KRÁĽOVSKÉ PARKY

Londýnske nedotknuté parky sú vítanou prestávku od hektického tempa hlavného mesta. Ideálne pre oddych v prírode, užívanie si pikniku či odfotenie skvelých fotiek Londýnskej panorámy. Nakŕmte pelikány v St. James Parku, ktorý leží medzi Downing Street a Buckinghamským palácom, vypravte sa do zoo v Regent Parku alebo na cestu časom v Greenwich Park’s Royal Observatory.

6. ZAZRI KRÁĽOVSKÚ RODINU

Žiadny výlet do Londýna nie je kompletný bez navštívenia kráľovskej rodiny. Urobte si prechádzku pozdĺž The Mall do Buckinghamského paláca a staňte sa svedkami okázalosti slávnostného striedania stráží. Naskočte na Boris Bike (Londýnske zapožičanie bicyklov) a preskúmajte očarujúce Kensingtonske záhrady, kde nájdete Kensingtonský palác -Londýnsku rezidenciu vojvodu a vojvodkyne z Cambridgu a princa Georga.

Učte sa s nami angličtinu v LondýneZistite viac
Získajte najnovšie informácie o cestovaní, jazykovom vzdelávaní a kultúre v GO newslettriZaregistrujte sa