GO Blog | EF Slovensko
Najnovšie správy o cestovaní, jazykovom vzdelávaní a kultúre od EF Education First.
MenuBrožúrka zdarma

10 Najlepších miest na leto

10 Najlepších miest na leto

Život je jednoducho krajší tam, kde svieti slnko. Keďže chceme, aby ste prežili nezabudnuteľné leto, skompletizovali sme zoznam najlepších miest na strávenie úžasných dvoch mesiacov. Od štýlových pláží až po pulzujúce metropoly na pobreží – jednoducho top destinácie plné slnka a zábavy nielen v meste.

1. MIAMI, USA

Kto nikdy nesníval o vylihovaní na Miami Beach? Len pár miest na svete dokáže konkurovať Miami, predovšetkým cez leto, kedy sú noci v Miami dlhšie a párty divokejšie. Miami sa hrdí nádhernými plážami a svetoznámym nočným životom – jednoducho Miami je len jedno. Je tak okúzľujúce ako veľkolepý film  a tak rôznorodé ako žiadne iné mesto na Zemi. Keď sa budete chcieť vyhnúť davom, navštívte kľudné biele pláže Virgina Key. Na South Beach zase pochopíte, prečo je Miami nazývané Magic City. Odvezte sa pozdĺž  Miami Beach Boardwalk smerom do štvrte Ocean Drive’s Art Deco a objavte spojenie USA a Latinskej Ameriky.

2. BARCELONA, ŠPANIELSKO

Barcelona má jednu z najznámejších svetových pláží, avšak netreba si myslieť, že hlavné mesto Katalánska stojí za návštevu iba kvôli moru – je to mesto s veľým M. Pri potulkách slnkom zaplavenými stredomorskými uličkami isto zažijete kulinárske dobrodružstvo v tapas baroch nachádzajúcich sa v historickej štvrti Ciutat Vella. Keď si dostatočne užijete slnka v Parku Guell alebo Mt Tibidabo, vyberte sa do Passeig del Born alebo Plaça de Sol- populárne námestia blízko klubov a barov. Samozrejme netreba zabúdať na pláž – skvelé miesto na ranné kúpanie po nočnom výjazde.

3. NICE, FRANCÚZSKO

Barcelona nie je jediným úžasným mestom s plážami v Európe. Nice, umiestnené vo Francúzskej Riviére na juhu krajiny sa môže pochváliť nedotknutými plážami a elegantnými bulvármi obklopenými palmami, jednoducho ideálne miesto na vychutnanie slnka.  Zatiaľ čo Cannes a Monako dýchajú luxusom, Nice je uvoľnenejšie, typicky francúzske. Krása Riviéry sa mieša s tradičnou kuchyňou a prímorským životom. Promenade des Anglais je pulzujúcim srdcom mesta, obľúbené miesto na prechádzky, behanie alebo užívanie si jednej z najznámejších pobrežných promenád.

4. KAPSKÉ MESTO, JAR

Cape Town je miestom, kde sa stretáva krása prírody s moderným mestom. Počas letného dňa si vyjdite na vrchol hory Table Mountainis a vychutnávajte si očarujúci pohľad na morské pobrežie. Z vrcholu Table Mountain môžete pozorovať divoké pobrežie Kapského mesta a rušné centrum, kde obchodníci a zákazníci vyjednávajú najlepšiu cenu na St George’s Mall a Greenmarket Square. Biely piesok na Camps Bay je miestom na načerpanie novej energie na objavovanie mesta. Určite vyskúšajte surfovanie a typické jedlo v reštauráciách nad zálivom.

5. SAN DIEGO, USA

San Diego sa môže pýšiť neskutočným množstvom prvotriednych pláží a príjemným počasím počas celého roku. Keď si vychutnáte ničnerobenie na známej Mission Beach, staňte sa skutočným Američanom a korčuľujte sa po móle alebo šnorchlujte a objavujte zámerne potopené lode na San Diego’s Wreck Alley. Nezabudnite skúsiť jazdenie po vlnách na Pacific Beach alebo šnorchlovanie na pobreží La Jolla Shores. Na dobitie energie sa vydajte ochutnať legendárny street food v San Diegu: od  tradičných amerických hot dogov a burgrov  až po rybacie tacos – tieto jedlá vás udržia vo forme až do večera. Náš tip na noc: vyberte sa do Gaslamp Quarter a zažite nezabudnuteľné.

6. TAMARINDO, COSTA RICA

Návšteva Costa Rica je na zozname mnohých cestovateľov a je na to dôvod! Nachádza sa na pobreží Tichého Oceána a mesto Tamarindo ponúka možnosti na surfovanie, krásne pláže a zábavný nočný život. Nesmieme zabudnúť na blízke národné parky prekypujúce divočinou – jednoducho to najlepšie, čo vám krajina môže dať.  Parque Nacional Marino Las Baulas susedí s mestečkom  Tamarindo a je to perfektné miesto na relaxovanie na pláži, šnorchlovanie a pomoc pri záchrane rezervácie pre korytnačky., Costa Rica vám dokáže aj zdvihnúť adrenalínan – splavujte divoké pereje alebo sa odvážte na bungee jumping

7. HONOLULU, USA

Hawaii sa môže pochváliť unikátnou prírodou a Honolulu je vynikajúca základňa pre objavovanie tejto krajiny zázrakov v Pacifiku. Hawaii je miesto s typickým uvoľneným plážovým štýlom života – pre obyvateľov je úplne bežné ísť počas obednej prestávky na surf a žabky sú akceptované aj v práci. Známa pláž Waikiki je len na skok od rušnej Kalakaua Avenue – hlavná ulica v Honolulu. Určite si nájdite čas na objavovanie Diamond Head, sopky týčiacej sa nad mestom a na turistiku v džungli smerom na  Manoa Falls. Opustené zátoky a pláže nie sú na Hawaii ničím nezvyčajným – povinná je napríklad návšteva Hanauma Bay.

8. RÍM, TALIANSKO

Nie vždy je potrebná pláž na to, aby ste zažili nezabudnuteľné leto. Je iba jedna vec, ktorá vám dodá ešte väčšiu radosť z návštevy úžasného talianskeho veľkomesta – zmrzlina v ruke a slnko nad hlavou.  Rím – Rome je zárukou kvality- počasie je príjemné, jedlo neskutočne dokonalé a svetoznáme monumenty vám jednoducho vyrazia dych, keď ich uvidíte na vlastné oči. Minulosť je všadeprítomná a číha z každého rohu – od Kolosea k Španielskym schodom a Panteónu – rímske ulice sú živým múzeom, ktoré si najviac užijete počas slnkom zaliatych dní.

9. BRIGHTON, UK

Brighton  je jednoducho hlavným mestom cool Británie a to hlavne v období, keď teplota stúpa. Áno, dokonca aj v Británií sú teplé dni a krásne počasie. Brighton je známy svojim alternatívnym prístupom k životu, množstvom trendy butikov, útulných barov a štýlových kaviarní. Mesto má 8 kilometrov dlhú pláž, ktorej dominantou je Brighton Pier s množstvom klubov a reštaurácií – ideálne miesto pre letnú pohodu. Najlepšia vec? Londýn je iba hodinu cesty, takže po dni strávenom v rušnom hlavnom meste je kľudnejší Brighton ideálnym na oddych.

10. BOURNEMOUTH, UK

Bournemouth je jedným  z typických britských letovísk. Dominantou mesta je pláž a našťastie je Bournemouth jedným z najslnečnejších miest v Británii, takže dni sa jednoducho trávia na pláži. Je to aj ideálne miesto na ochutnanie známeho fish & chips  a obľúbenej domácej zmrzliny, pre ktorú je Bournemouth známy. Nesmieme zabudnúť na množstvo koncertov a študentov –  táto kombinácia spravila z Bournemouthu mesto s rušným nočným životom.

Cestujte a učte sa cudzí jazyk s EFZistite viac
Získajte najnovšie informácie o cestovaní, jazykovom vzdelávaní a kultúre v GO newslettriZaregistrujte sa