GO Blog | EF Slovensko
Najnovšie správy o cestovaní, jazykovom vzdelávaní a kultúre od EF Education First.
MenuBrožúrka zdarma

8 miest kam za teplom počas zimného obdobia

8 miest kam za teplom počas zimného obdobia
Vonku zúri chlad a mráz a vy by ste najradšej vrátili späť leto. Hoci u nás môže byť zima, nájde sa mnoho miest vo svete, kam sa viete schovať pred nepriaznivým počasím. Pripravte si plavky a opaľovací krém a zbaľte sa na cestu do jednej z obľúbených slnečných destinácií a predĺžte si leto.

1.      Miami – Florida, USA

Rozprestierajúce sa na poloostrove, ktorý obmýva Mexický záliv, zimy na Floride sú jedny z najteplejších v Amerike. Miami je prosperujúca pobrežná metropola s umeleckou scénou, bohatým nočným životom a epickým pobrežím. Voľný čas tu viete stráviť napríklad aj preskúmaním národného parku Everglades, hraním plážového volejbalu s priateľmi alebo na jednom z mnohých hudobných festivalov, ktoré sa konajú v meste.

2.      Kapské Mesto – Južná Afrika

Juhoafrické ikonické pobrežné mesto si užíva teplo 12 mesiacov do roka, takže za návštevu stojí v ktoromkoľvek ročnom období. Vyjdite na Table Mountain pre krásne výhľady na Kapské Mesto a more predtým, ako zakotvíte na jednej z lokálnych pláží. Na pláži Boulder môžete dokonca pozorovať kolóniu afrických tučniakov.

3.      St. Julian´s – Malta

Stredomorské Maltské ostrovy, južne od Talianska sú skvelou voľbou pre krátku zastávku pri cestovaní z Európy. Aj keď počas zimy už nie je také veľké teplo, stále je veľmi príjemne na objavovanie a relaxovanie v pobrežnom mestečku St.Julian´s. Nájdete tu krásnu architektúru, historické pamiatky a veľa lokálnych reštaurácii, kaviarní a barov. Malta je tiež jedným z najlepších miest v Európe na potápanie.

4.      Playa Tamarindo – Kostarika

Hľadáte dobrodružstvo a relax? Kostarika je známa pre jej životnú filozofiu ´´pura vida´´ - čo znamená tešiť sa z jednoduchých vecí a žiť svoj život naplno. Na tichomorskom pobreží je Playa Tamarindo rajom surferov, s pralesmi a ukrytými vodopádmi len na skok. V období medzi októbrom a májom je možné pozorovať morské korytnačky, ktoré sa vracajú na pevninu, kde kladú svoje vajíčka. (samozrejme z bezpečnej vzdialenosti)

5.      Singapur

Toto rušné mesto určite treba navštíviť ak cestujte do Juhovýchodnej Ázie – obzvlášť, ak ste milovníkmi jedla, pretože sa môže pochváliť niekoľkými reštauráciami ocenenými Michelinskou hviezdou a taktiež chutným street foodom. Ak chcete ten pravý Singapurský zážitok, prejdite sa cez impozantné záhrady pri zálive a potom vystúpte na strechu hotela Marina Bay Sands, kde si môžete vychutnať výhlaď na mesto z výšky viac ako 200m.

6.      Honolulu – Hawai

Chcete vymeniť chladné zimné počasie za tropický ostrovný raj? Aj tie najchladnejšie mesiace na Hawai sú horúce a teplé, a dynamické hlavné mesto Honolulu spája skvelé jedlo a umeleckú scénu s piesočnatými plážami. Počasie v januári a februári je vhodné na turistiku po sopečných chodníkoch a ani sa toľko nespotíte.

7.      San Diego – California

Každú zimu sa San Diego stáva jedným z najlepších miest na planéte, kde môžete sledovať sivé veľryby ako sa kŕmia, vychovávajú svoje mláďatá a migrujú cez teplé kalifornské vody. Tiež tu viete tráviť čas surfovaním alebo na paddle boarde. Ak máte radšej život skôr na pevnine, ako vo vode, vychutnajte si čerstvé rybie tacos a naplánujte si výlety a preskúmajte miesta na pobreží.

8.      Brisbane – Austrália

Keď máme v Európe tie najchladnejšie mesiace, v Austrálii si užívajú leto. Brisbane ponúka všetko, pre ideálnu letnú dovolenku – obrovský výber úžasných pláží a aktivity ako sú kajaking a turistika v lesnatých národných parkoch s vodopádmi.

Do všetkých destinácií viete vycestovať na jazykový pobyt a spojiť tak príjemné s užitočným. :)

Naučte sa nový jazykZistite viac
Získajte najnovšie informácie o cestovaní, jazykovom vzdelávaní a kultúre v GO newslettriZaregistrujte sa