GO Blog | EF Slovensko
Najnovšie správy o cestovaní, jazykovom vzdelávaní a kultúre od EF Education First.
MenuBrožúrka zdarma

Zbohom Leto, vitaj jeseň: 6 perfektných miest na útek

Zbohom Leto, vitaj jeseň: 6 perfektných miest na útek

Ste nešťastný, že leto je u konca a vaše opálenie bude slabnúť rýchlejšie ako tie sladké spomienky? Nebojte sa jesene, je ideálny čas, aby ste preskúmali nové mesto, keďže ľudia sa vracajú do svojej každodennej rutiny (Ahoj kancelária! Dobrý deň škola!), klesajúce ceny, davy a teplota na veľa miestach po celom svete.
Tu je náš zoznam skvelých šiestich miest ktoré sú ideálne pre post-letný výlet a oslavu rozprávkovej jesene.

1. Paríž

“Paris is always a good idea” – Audrey Hepburn
Paríž sa nazýva Mestom Svetiel (La Ville Lumière), a to nielen vďaka svojej vedúcej úlohe počas veku osvietenia, ale tiež kvôli kráse osvetlených ulíc a bulvárov, ktoré z neho robia jedno z najromantickejších miest na svete. A jeseň je ideálny čas na obdivovanie tých svetiel. Čo tak pozvať niekoho, na kom vám záleží a obdivovať vyhliadku v prednej časti Sacre Coeur na Montmartre? Táto vyhliadka ponúka romantický zážitok a jeden z najlepších pohľadov na mesto s Eiffelovou vežou ako zrejmou dominantou mesta.

2. Rím

“When in Rome do as the Romans do” – Proverb
Kultúra v Ríme je hlavne o chutnom jedle a to najmä na jeseň. Hríbiky, pralinky, hrozno a olivy. Nie je lepší čas a miesto na jedenie delikátnych pokrmov než v talianskom hlavnom meste. Historické centrum Ríma je plné trhov s potravinami, Campo de ‘Fiori je jedným z tých najlepších. Tu nájdete sezónne produkty, ako sú artičoky, gaštany či tekvicu – všetko to, čo sa objavuje v tradičných rímskych jedlách.

3. Londýn

“When a man is tired of London, he is tired of life” – Samuel Johnson
Čo je to najlepšie, čo môžete robiť, akonáhle začnú na jeseň padať listy a teploty klesnú? Zabaliť sa so zaujímavou knihou, zatiaľ čo okusujete koláčiky s džemom a odpíjate so šálky teplého čaju alebo horúcej čokolády? A ktoré mesto je na to najlepšie? Londýn, samozrejme! Britský kapitál je do značnej miery synonymom pre slávnu tradíciu ” Afternoon Tea’” a aby bolo vaše plánovanie jednoduchšie, dali sme dohromady šikovný zoznam Londýnskych najlepších miest pre šálku čaju a koláčik .

4. NEW YORK

“Autumn in New York, why does it seem so inviting?” – Vernon Duke
Keď sa počasie ochladí, New Yorská kultúrna scéna vás zahreje s hromadou nových Broadwayských show a koncertov ktoré môžete vyskúšať, nehovoriac o všetkých skvelých jedlách, úžasných nákupoch a neporaziteľnom nočným živote. Ste unavený z neutíchajúceho ruchu veľkomesta? Vyberte sa vlakom na Upstate New York kde je vzduch svieži, nebo modré a krajina ako natretá odtieňmi červenej, žltej, oranžovej či zlatej farby. Zastavte sa na poľnohospodárskom trhu či zbere jabĺk – alebo ešte lepšie je nechať niekoho iného zbierať, zatiaľ čo vy sa zahryznete do čerstvo upečeného amerického ,,apple pie”!

5. TORONTO

“Toronto is home; nothing beats home” – Ellen Wong
Ešte lepšie miesto ako Upstate New Yorku na oslavu jesene je len severne od hraníc v Kanade (v krajine, ktorá má dokonca [javorový] list ako svoj národný symbol). Toronto, ktoré sa nachádza na brehu jazera Ontario, je plné nádhernými parkami pre pešiu turistiku či dlhé prechádzky. A ak vám všetka táto zeleň nestačí, Niagarské vodopády sú iba 90 minút cesty…

6. SYDNEY

“Those who lose dreaming are lost” – Australian Aboriginal saying
Ak naozaj nemôže ustáť, že leto je už u konca a chcete sa ešte trochu opáliť, zamierte na druhú stranu sveta, kde jar je v plnom prúde a leto za rohom: Sydney. Je to ideálny čas na surfovanie, užívanie si niekoľko dní (alebo týždňov) či preskúmanie všetkých krás (a chutní!) ktoré toto nádherné mesto ponúka. Alebo čo tak roadtrip s priateľmi?

Naučte sa s nami nový cudzí jazykZistite viac
Získajte najnovšie informácie o cestovaní, jazykovom vzdelávaní a kultúre v GO newslettriZaregistrujte sa