GO Blog | EF Slovensko
Najnovšie správy o cestovaní, jazykovom vzdelávaní a kultúre od EF Education First.
MenuBrožúrka zdarma

Prečo sa nebáť cestovať už v mladom veku

Prečo sa nebáť cestovať už v mladom veku

Aké sú výhody cestovania v skupine?

Už na letisku vo Viedni sa študent pripojí k svojim spolužiakom a pod dohľadom kvalifikovaného skupinového lídra poletí do vysnívanej destinácie, kde vďaka prostrediu a našej interaktívnej metóde sa učí jazyk oveľa rýchlejšie a ľahšie. V zahraničí nikdy nie je dieťa samé – od cesty do školy až po zábavné aktivity vo voľnom čase. Deti získajú na jednej strane sebadôveru, pretože sú možno po prvý krát bez mami a otca, no zároveň pociťujú istotu v tom, že nie sú odkázané vo všetkom úplne na seba. Naopak rodičia vedia, že sa ich ratolesť „netúla“ po cudzine sama a domov sa im vráti úplne nový človek – samostatnejší a možno aj trošku dospelejší (ktorý na 99 % bude chcieť ísť aj ďalšie leto).

Kam sa vybrať?

Destinácie pre mládežníkov sú starostlivo zvolené tak, aby vyhovovali tejto vekovej kategórií, preto ich v ponuke pre dospelých takmer nevidno. Scénický anglický ostrov Isle of Wight alebo slnečné maltské prístavné mestečko St Pauls Bay sú ako stvorené pre letný pobyt našich najmenších cestovateľov vo veku od 10 až 14 rokov. Od 13tich sa dvere do sveta otvárajú už viac a okrem za angličtinou sa možno vybrať aj do španielskej Malagy či francúzskeho mestečka St Raphael.

Čo majú všetky tieto miesta spoločné? Slniečko, pláže, more a kopec zábavy pri učení jazyka.

V skupinke sa cestuje na 2 alebo 3 týždne iba v presne stanovených letných termínoch.

Máte doma skúseného mladého cestovateľa?

Pre študentov nad 13 rokov existuje ďalšia alternatíva, ako sa učiť jazyk v zahraničí. Na rozdiel od skupinových programov, ktoré sú obmedzené na destinácie i čas nástupu študent môže nastúpiť do školy v hociktorý pondelok a môže zostať ľubovoľne dlho. Znie to skvele? Aj my si myslíme, no má to jeden háčik – do destinácie letí študent sám. Ku svojej skupinke a lídrovi sa pripojí až na mieste a po zvyšok pobytu je medzi svojimi.

Títo dobrodruhovia sa už môžu vydať aj do „väčšieho“ sveta, napríklad takého New Yorku, Kalifornie, Mníchova, či vyskúšať si univerzitné prostredie v Cambridge.

Kedy sa ozvať a čo ak bude svet v lete stále hore nohami

Nuž, nebudeme preháňať, ale naozaj nie je na čo čakať. Pri organizovaných skupinových pobytoch slovenskí študenti cestujú spolu s rakúskymi deťmi a naši susedia teda neotáľajú a s nemeckou precíznosťou rezervujú leto vo veľkom predstihu. A keďže máme len zopár odletových dátumov, veľmi rýchlo sa obsadzujú.

Žijeme vo veľmi zvláštnej dobe a pochopiteľne nikto z nás nevie, čo si vlády vymyslia zajtra, nieto ešte o polroka. V prípade zhoršenia pandemickej situácie flexibilne zmeníme destináciu, posunieme termíne – dokonca i o rok, či vrátime už zaplatené financie.

Viac informácií, tipov, rád a možno i slov ubezpečenia majú pre vás naše študijné poradkyne. Neváhajte nás preto kontaktovať a my vám vypracujeme ponuku na mieru.

Doprajte svojim deťom leto, na ktoré nikdy nezabudnú – plné zážitkov, spomienok na celý život a kamarátov z celého sveta. A o jednotky z angličtiny bude tiež postarané.

Získajte najnovšie informácie o cestovaní, jazykovom vzdelávaní a kultúre v GO newslettriZaregistrujte sa

Naučte sa jeden z 10 jazykov vo viac ako 50 destináciách

Zistite viac