GO Blog | EF Slovensko
Najnovšie správy o cestovaní, jazykovom vzdelávaní a kultúre od EF Education First.
MenuBrožúrka zdarma

10 dôvodov, prečo si zamilovať Honolulu

10 dôvodov, prečo si zamilovať Honolulu
  1. Havajský jazyk

Angličtina je hlavným jazykom, ktorým sa na Havaji hovorí, aj keď havajčina ho tesne nasleduje. Havajská abeceda má iba trinásť písmen (sedem spoluhlások, päť samohlások a jeden symbol) a všetky slová sa končia samohláskami. Výsledkom je krásny, melodický jazyk, ktorý je potešením počuť, pokiaľ ste vonku a objavujete mesto.

  1. Aloha kultúra

Havajská kultúra, nádherná melanž hudby, tanca, umenia a filmu, je symbolom uvoľneného a pohodového „ducha Aloha“. Tento pojem „radostne zdieľajúceho života“ je prítomný v každom aspekte Honolulu. Jeho krásne pláže presiaknuté slnkom a farebné trhy s jedlom prispievajú k živej, ale uvoľnenej atmosfére.

  1. Krásne pláže

Návštevníci, ktorí sa zamerali na Honolulu, si nepochybne užijú pláže s bielym pieskom a azúrové vody, ktoré na ich čakajú. Či už sa chcete opaľovať v zálive Hanauma alebo si chcete vyskúšať surfovanie na pláži Waikīkī, budete ohromení nádherným mestským pobrežím.

  1. Diamond Head

Diamond Head, horúce miesto pre nadšených turistov, dostalo svoje meno v roku 1825, keď si britskí námorníci pomýlili sopečné kryštály kalcitu s diamantmi. Staroveký sopečný kráter ponúka návštevníkom jeden z najlepších výhľadov na mesto. Neodradí vás ani strmý chodník, ktorým si musíte prejsť.

  1. Palác Iolani

Jediná oficiálna štátna rezidencia kráľovskej rodiny v USA je „Iolani Palace“, na ktorú  sú obyvatelia Havaja veľmi hrdý. V rokoch 1882 až 1893 boli v paláci poslední dvaja panovníci Havajského kráľovstva: kráľ Kalakaua a jeho sestra (a nástupkyňa), kráľovná Liliuokalani. Palác je nielen povinnou návštevou pre svoju bohatú históriu, ale je to aj nádherný kus americkej florentskej architektúry s prvkami typickými pre havajskú architektúru.

  1. Vodné športy

Mnoho pláží Honolulu nie sú určené len na slnkom nasiaknuté kúpanie, ale sú tiež ideálnym miestom na športové popoludnie. Či už si chcete vyskúšať surfovanie, jazdu na kajaku alebo na vodnom bicykli. Môžete zažiť svet Honolulu v oblasti oceánskych športov a pritom sa kochať krásnym okolím.

  1. Vodopády Manoa

Vďaka zvlneným horám a malebným výhľadom ponúka Honolulu krásnu prírodu na preskúmanie. Trasy ako Manoa Falls poskytujú ideálnu príležitosť na uvoľnenú túru, ktorá vás prevedie jednou z oslnivých scenérií Honolulu. 45-metrový vodopád, ktorý čaká na turistov na konci trasy, je tiež obľúbeným miestom nakrúcania. Slúžil na ikonické scény v Jurskom parku a v The Hunger Games: Catching fire.

  1. Jedlo

Havajské jedlo, známe svojimi čerstvými prísadami a ovocnými príchuťami, je obrovskou súčasťou kultúry Honolulu. Yanagi sushi, obľúbené miesto pre miestnych obyvateľov i turistov, ponúka čerstvé ryby v uvoľnenej a priateľskej atmosfére. Pre tých, ktorí sú ochotní minúť pár drobných navyše, sa Alan Wong’s pýši experimentovaním s novými príchuťami a nápadmi. Tiež je to jedna z obľúbených reštaurácií bývalého amerického prezidenta Baracka Obamu. Jeho rodina navštevuje toto miesto už roky. Vyskúšajte niektoré z tradičných národných jedál, ako napríklad kalua, spam, poké a mnoho iné.

  1. USS Bowfin Submarine & Park

USS Bowfin je útočná ponorka flotily, ktorá bojovala počas druhej svetovej vojny. Ponorka bola vypustená 7. decembra 1942, presne rok po Pearl Harbor, a získala prezývku „Pearl Harbor Avenger“. Milovníci histórie si bezpochyby užijú prehliadku ponorky, ako aj možnosť navštíviť múzeum a pozrieť si množstvo artefaktov z Bowfin.

  1. Kalakaua Avenue

Uhniezdená v srdci krásnej plážovej štvrte Waikīkī, leží Kalakaua Avenue, jedna z hlavných nákupných destinácií v Honolulu. Okrem toho, že je domovom mnohých najväčších hotelov v meste, ponúka množstvo obchodov a reštaurácií, ako aj medzinárodné trhovisko. Trhovisko je ostrovnou tradíciou už roky a nájdete v ňom viac ako 130 obchodov a remeselných stánkov. Keďže miestni obchodníci predávajú všetko od čerstvých potravín až po tradičné suveníry, každý si môže vziať malý kúsok Havaja so sebou.

Získajte najnovšie informácie o cestovaní, jazykovom vzdelávaní a kultúre v GO newslettriZaregistrujte sa

Naučte sa jeden z 10 jazykov vo viac ako 50 destináciách

Zistite viac