GO Blog | EF Slovensko
Najnovšie správy o cestovaní, jazykovom vzdelávaní a kultúre od EF Education First.
MenuBrožúrka zdarma

Prečo sa učiť po anglicky v Kanade?

Prečo sa učiť po anglicky v Kanade?

Viacero ciest

Láka vás študovať na anglicky hovoriacej univerzite? Úspešní absolventi nášho University Preparation programu majú zaručený prijatie do medzinárodných partnerských inštitúcií, vrátane tých  v Kanade. Vysokoškolské vzdelanie je akademicky na vysokej úrovni, medzinárodne uznávané a je pod vedením pedagógov svetovej úrovne. Na druhej strane, študenti, ktorí majú ambíciu získať pracovné skúsenosti (namiesto štúdia na vysokej škole) majú veľa možností cez Working Holiday partner program – musíte sa iba predtým uistiť či vaša krajina má dohodu s Kanadou.

Menej byrokracie

Chcete absolvovať kurz angličtiny s trvaním šesť mesiacov alebo menej (ktorý nie je časťou dlhšieho programu)? V Kanade nemusíte žiadať o povolenie na štúdium. Navyše, zahraniční študenti, ktorí ukončili štúdium a želajú si zostať a pracovať  v Kanade majú nárok požiadať o trvalý pobyt. V skutočnosti, kanadské vízové a migračné programy sú vo všeobecnosti ľahko zrozumiteľné a bez zbytočnej byrokracie.

Dobrý a bezpečný život

Kanada je bezpečná a stabilná krajina. Podľa globálneho indexu mieru bola označená za 6. najbezpečnejšie miesto na na svete. Veľké mestá ako Vancouver, Toronto či Montreal tiež patria medzi 50 najlepších svetových destinácií na štúdium. V hodnoteniach sa zohľadňuje cenová dostupnosť, pozitívne vnímanie budúcich zamestnávateľov a rozmanitosť programov. Kanada má vo všeobecnosti vysokú kvalitu života s nižšími životnými nákladmi v porovnaní s Veľkou Britániou alebo USA.

Užite si 4 ročné obdobia

Štyri ročné obdobia Kanady sú priamo ako z detskej obrázkovej knihy a budú obzvlášť zaujímavé pre študentov z južnej pologule, ktorí vo svojich vlastných krajinách nezažili sezónne rozdiely.

V Kanade zažijete teplé letá. Dlhé dni využijete na pikniky, spoznávanie okolia, turistiku alebo plávanie. Kaleidoskopický pád prináša svieži vzduch s purpurovými, žltými a oranžovými listami. Zima, aj keď je studená, je ideálna pre zimné športy ako je korčuľovanie, lyžovanie, sánkovanie a jazda na snežniciach. Jar je obdobím zberu javorovej miazgy, a preto je plná rôznych festivalov a iných príležitostí na ochutnanie zázraku, ktorým je pravý kanadský javorový sirup.

Krásna príroda

347 miliónov hektárov panenských lesov a horských oblastí, ktoré sú plné jazier, mokradí, voľne žijúcich živočíchov a rastlín. Navyše skalnaté hory, polárna žiara, 47 národných parkov a rezervácií či Niagarské vodopády sú ďalšie možnosti, ako si vyplniť čas mimo štúdia.

Využite tak prázdniny a víkendy na všetky aktivity, ktoré sa ponúkajú: lyžovanie, turistiku, rybolov, jazda na kajaku, jazda na horskom bicykli, pozorovanie veľrýb alebo jazda na koni.

Bohatá kultúra a šport

Byť vonku nie je to pravé pre vás? Aj tak budete Kanadu stále milovať. Miestni obyvatelia sa radi zabávajú na kultúrnych a gurmánskych festivaloch po celej krajine. Vancouver nikdy neprestáva oslavovať (divadlo, detské umenie, divný film a spisovateľské festivaly), zatiaľ čo Quebec je vždy pripravený predviesť svoje francúzsky hovoriace umenie a kultúru. Toronto je rozdelené do 140 nezabudnuteľných štvrtí, plných zábavy a kultúrnych podujatí. Pridajte k tomuto mixu ešte kanadský hokej (nezabudnite si vybrať svoj tím!) a už nikdy sa nebudete nudiť.

Získajte najnovšie informácie o cestovaní, jazykovom vzdelávaní a kultúre v GO newslettriZaregistrujte sa

Naučte sa jeden z 10 jazykov vo viac ako 50 destináciách

Zistite viac