GO Blog | EF Slovensko
Najnovšie správy o cestovaní, jazykovom vzdelávaní a kultúre od EF Education First.
MenuBrožúrka zdarma

10 strašidelných tipov od Netflixu. Alebo ako sa počas Halloweenu naučiť po anglicky.

10 strašidelných tipov od Netflixu. Alebo ako sa počas Halloweenu naučiť po anglicky.
  1. Chilling Adventures of Sabrina

Film Chilling Adventures of Sabrina je napísaný podľa slávneho komiksu Archie a je o dospievajúcej čarodejnici, ktorá si musí vybrať medzi čarodejníckym svetom svojej rodiny a ľudským svetom svojich priateľov. Ak hľadáte niečo očarujúco čarodejnícke, toto je určite vaša šou, na ktorú sa musíte pozrieť!

  1. Scooby-Doo

V tejto klasike dostane skupina „The Mystery gang” pozvanie na Spooky Island. Objavia zábavný park, ktorý veľmi zvláštnymi spôsobmi zasahuje mladých návštevníkov. A čoskoro si uvedomia, že bez vzájomnej pomoci nedokážu túto záhadu vyriešiť.

  1. Stranger Things

V malom meste Indiana, kde každý každého pozná, nastane zvláštny zvrat udalostí, ktorý vedie k zmiznutiu dieťaťa a všetko sa obráti naruby – a to doslova. Pri hľadaní odpovedí priatelia a rodina nezvestného chlapca odhalia sériu mimoriadnych záhad, ktoré zahŕňajú tajné vládne experimenty, nadprirodzené sily a taktiež objavia veľmi neobvyklé malé dievčatko. Táto šou je dokonalým krížením sci-fi a hororu a dokonca obsahuje aj slang zo 70. rokov.

  1. Hotel Transylvania

Vo svete, kde sa príšery boja ľudí viac než ľudia ich, kráľ upírov Drakula vedie hotel, ktorý je bezpečný pre príšery na celom svete. Keď však ľudský chlapec nejakým spôsobom objaví tento hotel, Drakula prejde do príliš ochranného režimu, aby ho ukryl pred svojou dospievajúcou dcérou Mavis. Je to zábavný film, ktorý je dobré si pozrieť v deň, keď si chcete oddýchnuť a dobre sa zasmiať.

  1. A Series of Unfortunate Events

Séria nešťastných udalostí, založená na knihách Lemona Snicketa, rozpráva príbeh troch malých detí po tom, čo im zhorí dom a zabije ich rodičov. Siroty hľadajú tajomstvá svojej rodiny. Trojica sa snaží udržať seba a svoje bohatstvo mimo strašného a zlovestného grófa Olafa, ktorý ich prehadzuje medzi rôznymi opatrovníkmi. Adaptácia od Netflixu prináša knihám spravodlivosť v skutočne napínavej sérii, ktorú môžete ľahko dokončiť za jeden deň.

  1. Crimson Peak

Po svadbe so záhadným britským aristokratom sa mladá dáma presťahuje do jeho rozpadajúceho sa strašidelného domu, kde zistí, že jej manžel skrýva zlovestné tajomstvá. Tento film je viac o tajomstve a napätí než o krvavých bitkách a je perfektný na precvičenie britského prízvuku.

  1. Nightbooks

Mladý chlapec menom Alex sa stane väzňom čarodejnice. Aby sa vyhol smrti, každú noc jej rozpráva strašidelné príbehy. Potom, čo sa stretne s Yazminou, čarodejníckou služobníčkou, zistia, že musia uniknúť z jej domu – magického labyrintu plného rôznych nebezpečenstiev. A to predtým, ako ich obidvoch zabije. Je to perfektný nedeľný film plný strašidelných príbehov!

  1. The Babysitter

The Babysitter je komediálny horor o Coleovi a jeho opatrovateľke Bee. Jedného dňa Cole zostane potajme hore pred spaním, aby zistil, že Bee je v skutočnosti chladnokrvný zabijak, ktorý je v kontakte so samotným diablom.  Je len na Coleovi či prežije noc a stane sa hrdinom. Tento zábavný film je naplnený hororovými scénami a taktiež (falošnou) krvou.

  1. American Horror Story

American Horror Story je hororový seriál plný nečakaných zvratov a krvi, v ktorom každá sezóna rozpráva iný príbeh. American Horror Story je známy tým, že spája svoje príbehy s historickými udalosťami a miestami, z ktorých sú niektoré založené na skutočných udalostiach. Táto šou je perfektná, ak hľadáte niečo strašidelné a chcete lepšie chápať komplikovanejšie rozhovory v angličtine.

  1. Corpse Bride

Bez Johnnyho Deppa a Heleny Bonham Carterovej sa samozrejme žiadny Halloween nezaobíde. Aj keď je tu veľa dobrých tipov od Sweeneyho Todda až po Nožnicovorukého Edwarda, Corpse Bride je klasika od Tima Burtona, ktorú musí vidieť každý. Príbeh sa odohráva koncom 19. storočia vo Viktoriánskej dedinke kde Victor a Victoria sú zasnúbený pár. Hneď po svadbe sa Victor stratí v lese. Kým si plní svoje sľuby, omylom narazí do mŕtvoly nevesty a predpokladá, že sa s ňou oženil. Kým sa nazdá, ocitne sa v krajine mŕtvych a zúfalo sa pokúša dostať späť k Victorii. Je to typický milostný trojuholník zabalený v strašidelnom, ale sladkom príbehu. Ach, a je tam aj spev! Kto by to nemiloval?

Krásny Halloween priatelia!

Získajte najnovšie informácie o cestovaní, jazykovom vzdelávaní a kultúre v GO newslettriZaregistrujte sa

Otestujte si svoju angličtinu za pár minút

Zistite viac