GO Blog | EF Slovensko
Najnovšie správy o cestovaní, jazykovom vzdelávaní a kultúre od EF Education First.
MenuBrožúrka zdarma

Miami Beach s akvabelou a slávnou TikTokerkou Silviou Solymosyovou

Miami Beach s akvabelou a slávnou TikTokerkou Silviou Solymosyovou

Mladá a úspešná reprezentantka v synchronizovanom plávaní spojila príjemné s užitočným a 3 týždne strávila na jazykovom pobyte s EF na slnečnej Floride. Do Miami si prišla zlepšiť svoje jazykové schopnosti, aby mohla úspešne zvládnuť maturitu z angličtiny. Počas pobytu postrehla výrazný pokrok – napriek tomu, že mala základný kurz, ktorý obsahuje menej hodín než intenzívny kurz – a z úrovne B2 sa dostala na C1. Úspech pripísala hlavne učebným metódam, ktoré sú na školách EF jedinečné a garantujú značný pokrok nehľadiac na jazyk, ktorý sa učíš. U nás jednoducho nehrozí, že sa budeš v škole nudiť.

Prečo ísť do Miami s Education First a aké je to splniť si americký sen

„Pretože je tam teplo – na rozdiel od Slovenska. Chcela som ísť niekde, kde by som si mohla po škole oddýchnuť na pláži a okúpať sa. O Education First mi povedala moja mama, a preto som sa rozhodla ísť s nimi. Riaditeľka slovenského EF-ka spolu s jej kolegyňami boli veľmi milé a rýchlo odpisovali. Pobyt sa mi podarilo vybaviť do mesiaca,“ priblížila v živom vysielaní na našom Instagrame. Na vstup do USA sú však potrebné víza, ktoré jej urobili menšie vrásky. „Bolo veľmi stresujúce získať ich. So samotným procesom mi pomohla študentka, ktorá už s EF vycestovala do USA. Víza som nakoniec dostala a mohla som vyraziť,“ spomenula v rozhovore. Cestu lietadlom za veľkú mláku zvládla bez problémov, nakoľko je ako reprezentantka zvyknutá cestovať po celom svete. „Orientácia na letisku mi nerobila problém, všetko bolo okay a nebála som sa. Stresujúca bola iba letisková kontrola po prílete, ale aj tú som zvládla“ opísala.

Silvia nezaváhala a svoje tréningy pod vodou niekoľkokrát absolvovala aj na Miami. „Na rezidencii bol síce bazén, no musela som si vybrať iný, pretože bol príliš plytký. Keď som našla vhodný bazén, už to bolo okay,“ povedala a dodala, že sa jej tam podarilo natočiť aj pár videí na TikTok. Čas mimo školy netrávila iba v bazéne, väčšinou chodila so spolubývajúcimi von alebo zašla do hudobného štúdia svojho kamaráta. „Spolužiaci boli veľmi milí a rovnako aj spolubývajúce, ktoré boli z Mexika, Švajčiarska  a Holandska. Napriek tomu, že každá mala iný materinský jazyk, rozumeli sme si veľmi dobre – komunikovali sme po anglicky,“ doplnila.

Tip: Ak nevieš, čo robiť v Miami či v akejkoľvek inej destinácii mimo výučby, EF školy ponúkajú tzv. aktivity, vďaka ktorým budeš mať o program postarané. Niektoré sa platia, iné nie. Ponuku aktivít nájdeš v našej EF Campus Connect aplikácii.

Na párty s James Charlesom a ďalšími americkými celebritami

Po 3 týždňoch s EFkom sa Silvia rozhodla zostať v USA o 5 dní dlhšie a na vlastnú päsť vycestovala do Los Angeles, kde mal jej kamarát Max Louis predstavenia a akcie, na ktorých spieval. „Rozhodla som sa ho ísť podporiť a pozrieť si aj LA. Super je, že som išla, pretože som sa dostala vďaka nemu na rôzne halloweenské párty v Hollywoode. Na jednej takej bol známy americký vizážista James Charles a ďalší influenceri či TikTokeri,“ prezradila.

Silvii sa na Miami Beach natoľko páčilo, že keby mohla ísť opäť s EF-kom na pobyt, vybrala by si rovnakú destináciu a nad inou destináciou by vraj ani nepremýšľala.

Ak ešte váhaš vycestovať, toto radí naša študentka Silvia:  „Nebojte sa vycestovať v mladom veku a ak máte možnosť ísť, choďte teraz! Pretože peniaze sa vám vždy vrátia, ale čas nie,“ povedala v závere rozhovoru pre EF.

Autor: Valentína Rýbarová

Získajte najnovšie informácie o cestovaní, jazykovom vzdelávaní a kultúre v GO newslettriZaregistrujte sa

Naučte sa jeden z 10 jazykov vo viac ako 50 destináciách

Zistite viac